Love & Reality
lang leve de liefde germain

Lang Leve de Liefde: Germain wil absoluut niet op de bank

De Lang Leve de Liefde-dates van woensdag gingen niet bepaald goed, maar op donderdagavond volgden meerdere herkansingen. Laura en René (eerder maar een paar minuutjes zendtijd) keerden terug en we maakten kennis met Germain en Sanne en Claudia en Paula.

Speedo en 4XL-blouse

Laten we maar beginnen waar we gisteren gebleven waren, bij Laura (op zoek naar een Channing Tatum) en René (al 18 jaar vrijgezel), allebei afkomstig uit Hoorn. Zij zegt echter vrij snel: “Als ik jou op straat tegen zou komen, zou ik doorlopen. Zou ik niet zoiets hebben van: ho, wie is dat? Maar je bent wel supervriendelijk en de klik is er wel.” Het eindigt echter waar het begon, negatief dus: “Als ik jou op Tinder zou zien, zou ik je wegswipen.” René weet meteen waar hij staat.

Dat herhaalt ze aan de telefoon met haar vriendin Leona: “Wat mijn eerste idee was? Die zou ik straal voorbijlopen! Ik weet niet of ik erop zou gaan. Hij is niet lelijk, maar ik ben wel heel benieuwd hoe zijn kledingstijl morgen is. Je hoeft niet in een 4XL-blouse te lopen als je 2XL nodig hebt. En hij praat me wel heel veel naar de bek.” Vervolgens belt ze nóg een keer met Leona: “Hij kwam in z’n Speedo naar het zwembad (de jacuzzi, red.). Dat vind ik wel een dingetje. Maar ik vind het zielig dat ik dit denk, want ik vind het een héle lieve man.” De climax van deze date volgt later, een kleine cliffhanger dus.

Bed, bank, bed, bank

Aan de andere kant van de villa leren we Sanne (25) kennen, die op zoek is naar een knappe, zelfverzekerde man mét gevoel voor stijl. En ze heeft nog meer eisen: “Ik ben op zoek naar iemand die spontaan is, ondernemend, iemand die hard werkt en weet wat hij wil.” Is Germain (25) zo iemand? “Waarom ik meedoe met Lang Leve de Liefde? Om een keer een duik in het diepe te doen! Ik ben altijd een aardige jongen voor iedereen en ben niet de moeilijkste.” Dat komt niet tot uiting als de twee het over de slaapverdeling hebben. Hij wil samen in bed, zij wil apart. Germain stelt een compromis voor: “Als jij vanavond je best doet met koken, slaap ik op de bank.”

Dat koken gaat niet al te goed, maar ze doet wel haar best. En dus moet Germain op de bank. Of…? In de jacuzzi zegt hij tegen haar: “Ik had toch liever dat ik had gezegd van: nee, jij gaat op de bank.” Hemeltjelief… Sanne besluit om niet te verlengen: “Ik voel de aantrekkingskracht niet echt. Fysiek voel ik dat totaal niet. Ik mis gewoon een beetje die stoere, dominante jongen.” Hij kan haar kritiek niet zo goed hebben: “Weet je dat voor mij de deur dichtgooit? Dat je niet naast me wilde liggen. Dan kun je niet naar elkaar toe groeien.” Wéér dat bed en die bank…

Gratis drankjes

Aan het einde van de aflevering maken we kennis met de 30-jarige Claudia, paardrijdinstructrice. “De reden dat ik nog niemand gevonden heb, is dat ik lang heb getwijfeld tussen meisje en jongen. Jongens zijn voor uitgaan, het gratis drankje, maar meiden meer voor vastigheid.” De 38-jarige Paula zoekt al tien jaar naar een stoere vrouw met lang haar, maar als die dan opeens voor haar staat durft ze er geen werk van te maken. Doet ze dat dit keer wel? We krijgen het morgen te zien!

➡ Niets missen van Lang Leve de Liefde? Word dan ook lid van deze Facebook-groep en klets gezellig mee!