Love & Reality
lang leve de liefde jennifer en edson

Lang Leve de Liefde: Jennifer haat Edsons biefstuk

In de Lang Leve de Liefde-aflevering van vrijdagavond kregen we te maken met de terugkeer van twee koppels: René en Laura en Paula en Claudia. Ook werden er echter nieuwe deelnemers geïntroduceerd: Edson en Jennifer en Ruwenshelo en April.

Meidenwereld

We beginnen echter in het appartement van Paula en Claudia, die een persoonlijk gesprek voeren. “Ben je al lang vrijgezel?”, vraagt Paula aan haar date. Claudia antwoordt bevestigend: “Ja, al vijf jaar.” Maar daar is Paula niet van onder de indruk: “Dat is de helft van mij…” Claudia: “Ben je dan getrouwd geweest?” “Nee, ik ben gewoon heel laat uit de kast gekomen”, aldus Paula. “Wel gedatet, maar het is altijd die timing. Van: ik vind jou leuk, maar jij mij niet. Jij vindt mij leuk, ik jou niet.” Claudia begrijpt dit wel: “Die meidenwereld is ook niet zo makkelijk, hè?”

Misschien niet, maar deze twee meiden lijken wel met elkaar te klikken. Ze slapen dan ook in één bed en de volgende dag is het natuurlijk tijd voor het verlengingsgesprek. Paula trapt af: “Ik ben blij verrast met mijn match, je bent een mooie vrouw om te zien. We klikken heel erg, dus ik wil graag verlengen. Ik voel wel wat meer dan alleen vriendschap.” Claudia gaat daarin mee: “De match is echt super!” Vervolgens plaatst ze wel een kleine kanttekening: “Ik heb wel iemand nodig met power, iemand met pit, iemand die me afremt. Ik weet niet of dat erin zit, maar daar komen we maar op één manier achter. Daarom wil ik ook verlengen!”

Heks in de relatie

De buren René en Laura koersen echter af op een enkele reis naar huis… René ziet Laura wel zitten, maar andersom is dat jammer genoeg niet het geval. “Ik vind je een onwijs leuke vent”, begint ze wel positief. “Ik vind je ook fijn in de omgang. Ik vind je heel complimenteus, dus ik heb me echt wel een prinses gevoeld bij jou. Maar ik denk dat ik finaal over je heen zou lopen. Ik denk dat ik echt een beetje de heks in het gezin zou zijn. Jij bent niet iemand die de kar trekt en dat heb ik wel nodig.” Hij snapt dat wel: “Ik denk dat we beter vrienden kunnen zijn dan geliefden.”

Biefstuk

We maken kennis met een nieuw koppel: de 25-jarige Edson uit Harderwijk en de even oude Jennifer uit Aarlanderveen. Hij is op zoek naar een pittige tante die hem aankan, zij naar een dierenvriend (ze heeft vijf katten) met brede schouders. Vanaf minuut één lijken deze twee vrijgezellen al niet echt met elkaar overweg te kunnen. Bijvoorbeeld als zij hem vraagt: “Het wordt wel gezellig, toch?” en hij antwoordt: “We gaan het meemaken, vast wel, vast wel.”

Bij het bakken van een biefstukje gaat het al helemaal mis. Dat kan zij namelijk niet, waarna hij de taak maar op zich neemt. “Als jij het verpest is het niet mijn schuld”, aldus Jennifer. Hij doet z’n best, maar z’n lapjes worden iets té well done: “Chef, ze zijn een beetje te ver.” Misschien had je kunnen helpen, Jennifer? De volgende ochtend wordt ze wakker en zit hij al een ontbijtje te nuttigen in de tuin. Dat waardeert ze niet. Ze whatsappt haar zus Fabienne: “Ik dacht: naja, lekker gezellig. Ik sta dus mijn eigen ontbijt te maken, dat ik alleen kan opeten.” Dat de twee daarna niet verlengen is geen verrassing meer.

Cliffhangerdate

Ze worden vervangen door Ruwenshelo (21) en April (22). Zij zegt ‘altijd de verkeerde mannen uit te kiezen’: “Daarom ben ik nu open, en ik moet misschien ook verder kijken dan mijn neus lang is.” Hij zoekt iemand met krullend haar en wat dat betreft zit hij wel goed bij zijn date! Al vrij snel belt April haar vriendin Megally echter op: “Dit is meer een type voor jou, hier zie ik jou wel mee thuiskomen…” O jee, als dat maandag maar goed gaat!

➡ Niets missen van Lang Leve de Liefde? Word dan ook lid van deze Facebook-groep en klets gezellig mee!