Love & Reality
ingrid lange leve de liefde

Lang Leve De Liefde: Ingrid háát jus (uit een pakje)

In de Lang Leve De Liefde-aflevering van vrijdagavond zagen we het vervolg van de date van Thijs en Kim, die… bijzonder verliep. En daarnaast werden er twee nieuwe koppels geïntroduceerd: Ton en Ingrid én (aan het einde) Harm en Sofie!

Thijs plaatst kreeft boven Kim

We beginnen met Thijs en Kim, die op donderdag eigenlijk alleen voorgesteld werden. De twee ontmoeten elkaar en Thijs blijkt al een biertje (of: ‘koude rakker’, zoals hij zelf zegt) opengetrokken te hebben. Vervolgens onthult hij: “Ik heb gisteren even een festivalletje gepakt, daarom voel ik me nog een beetje brak.” Dat begint goed! Later drukt hij zijn date op het hart dat ze geen romantiek hoeft te verwachten: “Ik ben een lompe boer en steek nog geen kaars aan!” Daarna wordt het nóg erger: “De vaatwasser aanzetten kan óók romantisch zijn…”

Daarna ploft Thijs neer op de bank voor een ‘schoonheidsslaapje’ en ook zijn connectie met Kim kakt in. De volgende ochtend is hij wéér niet vooruit te branden, behalve dan als hij kreeg besluit te grillen. Hoe dan ook: dit lijkt spaak te lopen… al volgt de apotheose op maandag!

Jus uit een zakje = doodzonde

De 65-jarige Ton uit Veenendaal kent een trieste geschiedenis: “Mijn vrouw is in 2018 overleden. Toen waren we bijna 40 jaar samen en bijna 38 jaar getrouwd. We vulden elkaar aan en waren twee handen op één buik, een échte eenheid.” De 67-jarige Ingrid zoekt een verzorgde, slimme vent die zijn mannetje kan staan, want zelf is ze een pittige tante. Ze somt meteen een paar afknappers op: “Witte badstof sokken, sandalen, bierbuik, slecht verzorgd, slechte tanden.” Waar is ze naar op zoek? “Naar iemand die wel iets in zijn bovenkamer heeft. Brede interesses heeft. Van reizen houdt. Ik zoek een lieve man, maar niet iemand die verlegen is, introvert is.”

Bij het diner eten de twee bourgondische aardappeltjes, die Ton wel blieven. Hij blijkt een ‘echte jus-man’ te zijn: “Uit zo’n zakje!” Ingrid valt welhaast van haar stoel: “Uit een zakje?! Nee toch? Joh! Je gaat toch geen jus uit een zakje maken? Dat is toch een doodzonde!” Is dat dan het breekpunt? Ze besluit in ieder geval niet te verlengen: “Ik vind je een heel aardige man, maar je bent te lief. Een knuffel, fijn, maar ik voel daar niet zo heel veel bij. Het is net niet ‘dát’. Ik vind het wel heel jammer…”

Friendzone

Aan het einde van de aflevering leren we de 23-jarige Sofie kennen: “Ik sta er wel weer voor open om iemand te ontmoeten! Ik hoop iemand tegen te komen die ook een beetje serieuze intenties heeft en niet alleen maar één ding wil…” Vervolgens ontmoeten we de 24-jarige Harm, die nog nóóit een relatie heeft gehad. Naar eigen zeggen belandt hij altijd in de zogenaamde friendzone: “Ik zou wel heel graag een relatie willen, maar misschien iets té graag. Ik heb soms een beetje het idee dat ik de gay best friend ben.”

➡ Niets missen van Lang Leve de Liefde? Word dan ook lid van deze Facebook-groep en klets gezellig mee!