Love & Reality
lang leve de liefde cora en wouter

Lang Leve de Liefde: Cora is geen merkenmens

In de Lang Leve de Liefde-aflevering van maandagavond keerden Paula en Claudia en Ruwenshelo en April terug. Ook maakten we kennis met twee nieuwe koppels: Kevin en Briony en Wouter en Cora.

Claudia mist ‘een beetje karakter’

We beginnen echter bij Paula en Claudia, die elkaar leuk genoeg vinden om te verlengen en voor te stellen aan hun vriendinnen. Maar die zien en horen vooral veel twijfels. “Het is gewoon mijn type niet”, zegt Claudia bijvoorbeeld. “Qua innerlijk wel, maar het uiterlijk staat me gewoon niet aan.” Daar komt ze op terug, maar niet op een positieve manier: “Het innerlijk is het eigenlijk ook niet helemaal. Ik mis gewoon een beetje karakter.”

De kloof tussen de twee dames wordt groter en groter… In de jacuzzi wordt het er niet gezelliger op. Claudia: “Het is gewoon het feit dat ik een stap moet gaan zetten om de boel aan de praat te krijgen.” Paula legt uit: “Ik weet nu hoe jij erin staat, dus dan zal ik ook geen move maken naar lichamelijk contact of wat dan ook.” Ze wil niet afgewezen worden, maar dat snapt haar date niet: “Dat heb ik laatst dus ook gewoon meegemaakt. En dan ga ik ook op mijn bek…” Het is duidelijk, dit ‘liefdessprookje’ strandt op dag drie: “We gaan niet verlengen hè, daar zijn we samen over uit.”

Ruwensli of Ruwenshelo?

Ruwenshelo en April spuien vooral algemeenheden. Hij zegt bijvoorbeeld tegen haar: “Je bent dope. Je bent echt cool. Innerlijk is voor mij zo belangrijk. Als dat slecht is, is je uiterlijk automatisch ook slecht.” Zij countert: “Je ziet er niet slecht uit, je bent geen lelijke jongen. Maar ik vind het zo raar om dit te zeggen.” Dat lijk misschien de goede kant op te gaan, maar de volgende ochtend is April de naam van haar match vergeten: “Dus… Ruwensli.” “Ik weet niet wie dat is”, krijgt ze te horen. April kijkt raar op: “Ruwensli, dat ben jij.” Het is Ruwenshelo!

Hij vergeeft het haar en wil verlengen: “Want ik zie wel potentie! Ik denk dat het wel ergens naartoe zou kunnen groeien.” Zij staat er niet hetzelfde in: “Er ontbreekt gewoon wat. Ik denk toch een stukje aantrekkingskracht. Ik moet gewoon liefde hebben op het eerste gezicht, dat je denkt: ja, jou wil ik hebben!” Over en sluiten.

“Wil je dan mijn bodywarmer zijn?”

Kevin (31) is al sinds zijn achttiende vrijgezel… “Ik ben gewoon aan het daten, maar elke keer eindigt het in een vriendschappelijke klik.” Zijn moeder heeft hem aangemeld voor Lang Leve de Liefde: “Die vond het tijd dat ik een keer iets serieus ga doen, dus klom ze maar achter de computer.” Hij is gematcht met Briony (23), die in haar voorstelvideo vertelt: “De slechtste openingszin die ik heb? Ben jij een jas zonder mouwen… en wil je dan mijn bodywarmer zijn?” Gelukkig laat ze die achterwege als ze haar date ontmoet.

Cora is geen merkenmens

In het andere appartement leren Wouter (59) en Cora (53) elkaar kennen. Zij beleven meteen een pijnlijk moment in de slaapkamer. Hij heeft zich ontkleed en vraagt haar: “Wat moet ik aandoen?” Wouter stalt allemaal broeken uit op het bed: “Ik heb een mooie crème, ik heb een mooie beige, een sportieve.” Het maakt haar eigenlijk niets uit: “Is dat weer zo’n merk? Ik ben geen merkenmens, hoor. Dus dat interesseert me helemaal niks.” Nou, dat is even lekker! Wouter: “Ik zit in de mode. Ik ben ontwerper…”

➡ Niets missen van Lang Leve de Liefde? Word dan ook lid van deze Facebook-groep en klets gezellig mee!