Love & Reality
lang leve de liefde jean-pierre

JP werd afgewimpeld in Lang Leve de Liefde: ‘Maar mijn date had spijt’

Eerder deze week zagen we hoe Jean-Pierre door zijn date Jaleesa afgewimpeld werd in Lang Leve de Liefde, na een gevoelige onthulling van de 31-jarige Zwollenaar. Die stelde immers niet in monogamie te geloven, een dealbreaker voor zijn match.

“In mijn beleving zijn mensen niet monogaam”, zei Jean-Piere (‘noem me maar JP’). “Een open relatie zou ik nooit uitsluiten. Maar dan meer op een oudere leeftijd, als je echt uitgespeeld bent of zo.” Dat was voor Jaleesa reden genoeg om de handdoek in de ring te gooien, wat JP nogal rauw op zijn dak viel… “Ik vind het jammer dat het zo moet, je had ook kunnen vragen: wat bedoel je daar dan mee?”

Vreemdgaan

In een interview met het medium Indebuurt doet Jean-Pierre zijn verhaal: “Ik hoor vaak om mij heen dat wanneer je ouder wordt, dingen in een relatie vervelen. Wanneer je dat bespreekbaar maakt en je zo je wensen invult, vind je vast een uitweg. Dan hoef je bijvoorbeeld niet vreemd te gaan. De meesten zeggen wel dat ze monogaam zijn, maar als het erop aan komt, trappen ze allemaal in de val.”

Verleidingen

Overal worden mensen geconfronteerd met verleidingen, aldus de Zwollenaar: “Op reclameborden zie je Secondlove en in mijn DM (Direct Messages, red.) krijg ik berichten van vrouwen die getrouwd zijn. Hoe kan ik nog denken dat wij in Nederland monogaam kunnen zijn?”

Volgens JP had Jaleesa later spijt van haar beslissing: “Ze was er best verdrietig over en ik troostte haar. Dat staat niet op beeld. Later zochten we contact met elkaar en gaf ze aan dat ze spijt van haar keuze had. Ze vond me oprecht een leuke jongen.”

Eenrichtingsverkeer

Krijgt hij een belletje van het productieteam van Lang Leve de Liefde, dan doet hij niet nog een keer mee: “Ze verwachten veel van je, maar je krijgt er weinig van terug.” Jean-Pierre stelt bijvoorbeeld dat zijn date niet 24 uur, maar bijna 48 uur duurde! “Ik gaf zoveel energie en ondernam activiteiten met haar. We speelden bijvoorbeeld darten, sjoelen, tafeltennis en tafelvoetbal en deden een stuk of vijf kletspot-vragen. We gingen ook in de hottub, deden karaoke, kookten samen en dansten. Ik zag er niks van terug. Voor de rest ben ik wel goed neergezet.”

➡ Niets missen van Lang Leve de Liefde? Word dan ook lid van deze Facebook-groep en klets gezellig mee!