Love & Reality
joey prince charming

Joey Engelen zoekt zelfs in Prince Charming naar M&M’s

Joey Engelen maakt in Prince Charming deel uit van de groep van twaalf singles die allemaal hopen op de liefde van Diego González-Clark. En hij hoopt waarschijnlijk ook dat er in Griekenland wat M&M’s te vinden zijn.

➡️ Lees ook: Zijn Diego en Joey nog samen na Prince Charming?

Joey Engelen in Prince Charming

Op zijn Instagram-profiel zien we namelijk dat Joey helemaal verknocht is aan de chocoladesnoepjes. Maar… laten we bij het begin beginnen: de Prince Charming-deelnemer is 31 jaar oud en woonachtig in Rotterdam. Aldaar is hij politiek assistent voor de gemeenteraadsfractie van de VVD. Na een studie Bestuurskunde sloot hij zich twaalf jaar geleden, in 2010, aan bij Jeugd- & Jongerenzaken van de VVD in Weert en van het een kwam het ander.

Prince Charming-Joey is maatschappelijk betrokken

Je merkt dus: Joey is maatschappelijk betrokken. Politiek en duurzaamheid houden hem bezig en hij draagt maar wat graag bij aan een betere samenleving. Toen hij van zijn dorp naar de grote stad Rotterdam verhuisde, bloeide hij helemaal op: hij was een rups en werd een vlinder! Naast het stadsleven houdt hij ook van de natuur, want die biedt hem rust. Joeys ideale partner is iemand met een krachtige uitstraling, iemand die absoluut geen grijze muis is.

Joey kwam als tweede single aan bij de Prince Charming-villa op Kreta. Hij was ‘wel eventjes onder de indruk van de setting’, al had hij eigenlijk helemaal geen tijd om te wennen, omdat hij kennis diende te maken met Cyrano! En die maakte ook al indruk op hem: “Door zijn fantastische outfit zag je meteen dat hij graag naar de sportschool gaat. En ik vond dat wel appetijtelijk om naar te kijken.”

Joey is een ’trouwe labrador’

Cyrana vroeg waar Joey op hoopte, wat de toen nog onbekende Prince Charming betrof: “Dat als hij een ruimte in komt, hij die ruimte ook meteen vult. Dat iedereen toch wel even omkijkt van: o, dat is een spetter. Maar vooral ook qua energie!” Later voegde hij daaraan toe: “Ik vind het aantrekkelijk als iemand weet wat hij wil. Maar als iemand zegt: mijn wil is wet, dan denk ik: wacht maar, ik geef wel een beetje tegengas en dan veranderen we het toch wel!”

Toch omschreef hij zichzelf in de eerste aflevering ook als een ‘labrador’: “Gewoon heel zachtaardig. Een trouwe hond. Daar kun je tien keer tegen zeggen: ga weg, maar dan komt hij toch weer terug…”

➡ Niets missen van Prince Charming? Volg dan ook onze Facebook-groep over Prince Charming, Bachelor en Bachelorette!