Love & Reality
Prince Charming

Irritatie bij kijkers om Prince Charming: ‘Waarom is dát niet uitgezonden?’

Prince Charming zit er inmiddels op. In de reünie-aflevering werd onder meer duidelijk dat prins Chris en Jakop niet meer samen zijn, maar ook kwam aan het licht dat er het hele seizoen lang behoorlijk veel onderling gezoend is door de kandidaten.

‘Tongorgie’

Zo zoende Jakop met Casper, Jimmy en Scott, Jimmy ook nog met Lesley (tussen hen speelde zelfs gevoelens) en is Marcel in de armen bij Juliën geëindigd. In haar recensie is journaliste Mariëlle Vermeer van De Telegraaf al met al kritisch op het seizoen. “Als een echte verslaafde heb ik de afleveringen van Prince Charming verslonden. Verheugd door de teaser die vaak zo misleidend als wat bleek te zijn. Knap staaltje montagewerk, moet ik ze nageven. Maar als ik de regie had over Prince Charming, dan had ik het natuurlijk compleet anders aangepakt. De beste stuurlui staan immers aan wal.”

Misleidende teasers

En het waren niet alleen de misleidende teasers die Vermeer dwarszaten. Ook het feit dat er totaal geen aandacht is geweest voor het feit dat niet alleen prins Chris, maar ook de deelnemers zelf volop hebben gezoend tijdens de opnames, zit haar dwars. “Tijdens de reünie kwam ter sprake dat er een heuse tongzoenorgie had plaatsgevonden. Met Jakop aan de top. (…) Hoe vond je zelf dat het ging, Jakop? En wat ik me afvraag: waarom hebben we dit niet in de afleveringen gezien? Hoezo is dit niet in beeld gebracht? Waren ze allemaal zo stiekem dat het voor het productieteam echt niet vast te leggen was? Dat maak je mij niet wijs.”

Prince Charming: deze mannen hebben allemaal met elkaar gezoend

“Hallo Videoland, bij Temptation Island hebben geheimen toch ook geen bestaansrecht voor de camera’s? Vraag maar aan koekerond Kevin of aan muisstille Mezdi. Dat is toch – sorry lieve deelnemers – wat we allemaal willen zien? Waar we al die weken op hoopten? Dat is toch wat Prince Charming zoveel smakelijker maakt dan The Bachelor en The Bachelorette; dat de deelnemers er hier ook met elkáár vandoor kunnen gaan? En dat gebeurde dus ook. Zonder dat de kijker hiervan mee kon genieten. Als ik de touwtjes daar in handen had, dan had ik dát natuurlijk wel uitgezonden; de tongworsteling tussen de medekandidaten. Dat is niet eens een vraag. Het zou niet eens in me opkomen om het eruit te laten. Want dát is pas spraakmakende televisie. Het moet gezegd: ik heb genoten. Maar Videoland, mogen dit soort smulscènes de volgende keer wel pontificaal op mijn beeldscherm?”

‘Zend dat zoenen gewoon uit!’

Vermeer besluit: “Dan snappen we misschien beter waarom de prins en de twee finalisten uiteindelijk toch alleen over zijn gebleven en dat er wel relaties tussen de andere deelnemers zijn ontstaan. Dan hadden we misschien eerder opgemerkt dat Marcel en Juliën het geluk bij elkaar zouden zoeken. En dan hadden we de meest teasende quote in de teaser van vorige week ’De twee mannen die ik het leukst vind, als die met elkaar naar huis gaan, dat is natuurlijk super pijnlijk’ misschien beter kunnen plaatsen.”

➡ Niets missen van Prince Charming? Volg dan ook onze Facebook-groep over Prince Charming, Bachelor en Bachelorette!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Videoland (@videolandonline)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Videoland (@videolandonline)