Love & Reality

INTERVIEW: Love Island-Matthy over breuk met Kelly, bombshell Fabiënne en groot nieuws!

Het nieuwe seizoen van Love Island is inmiddels al weer in volle gang, maar natuurlijk zijn we de kandidaten uit het eerste seizoen nog lang niet vergeten. Wat te denken van Matthy van Empel, de goedlachse Brabander die in de villa zijn hart verloor aan Kelly van der Minne. Hoe gaat het nu met hem? LoveReality.nl sprak de Tilburgse dj, uitgerekend op zijn 28ste verjaardag, uitgebreid over het stuk lopen van zijn relatie, het huidige Love Island-seizoen en zijn splinternieuwe muziek.

Ha Matthy! Goed om je weer te spreken. Jij en Kelly groeiden bij het publiek in razendsnel tempo uit tot één van de populairste koppels van de show. Helaas is het nu toch over en uit. Waarom eigenlijk?

“Kelly en ik hebben het heel fijn gehad en ik heb zeker een lange tijd het gevoel gehad dat zij de ware voor mij was, alleen soms lopen dingen net wat anders. Kelly is bij mij komen wonen na een half jaar, en dat ging juist een hele tijd erg goed. We merkten op een gegeven moment echter dat we in veel dingen een andere denkwijze hebben en qua karakter teveel verschillend zijn, dan besluit je samen om er toch mee te stoppen.”

“Ondanks dat we de beslissing samen hebben gemaakt, had ik het er toch aardig zwaar mee een tijdje, terwijl ik normaal gezien dingen makkelijk vergeet. Dat zegt ook genoeg natuurlijk! We hebben geen contact meer maar ik gun haar het beste verder, we hebben een hele leuke tijd gehad en samen toch zo’n programma en de nasleep ervan meegemaakt. Dat schept toch een speciale band. Of er een nieuwe dame in beeld is? Nee, maar ik vermaak me prima!”

Dat zien we inderdaad ook op je sociale media. Zo ben je steeds drukker als DJ. En dat in deze lastige coronatijd!

“Ik mag inderdaad niet klagen, dus dat ga ik ook zeker niet doen! Natuurlijk is het leven als DJ nu compleet anders, veel grote boekingen zijn weggevallen (een hele festivalzomer in Nederland en België) en sta ik nu op wat kleinere feestjes waar iedereen moet blijven zitten. Toch heeft dat ook wel wat! Ik ben altijd positief en vind het vooral gewoon leuk en gezellig, maar hopelijk volgend jaar weer alles ‘normaal’.

“Ik ben heel veel bezig met nieuwe muziek en probeer toch goed bezig te blijven. Het is nu geen interessante tijd voor artiesten om nieuwe muziek uit te brengen omdat je muziek bijna niet kan worden gedraaid, toch ben ik eigenwijs en probeer ik het gewoon. Ik kan ook gewoon niet wachten als ik goede muziek heb liggen, dan ben ik veel te ongeduldig. Verder ben ik zelf nog bezig met wat eigen evenementen, vanaf oktober.”

En over nieuwe muziek gesproken, er zit wat heel moois aan te komen, hè?

Zeker! Vanaf vandaag kan ik een nieuwe pre-save van mijn nieuwe track samen met Nigel Sean (deelnemer van The Voice of Holland) delen. Deze plaat ligt al een jaar op de plank en gaan ‘m op vrijdag 18 september dan eindelijk uitbrengen. Het is een track geworden waar ik echt trots op ben en waar ik hoge verwachtingen van heb. Het is een zomerse vrolijke plaat welke aardig blijft hangen. De track heet Hard to Get. Je kunt hem vanaf vandaag ‘pre-saven’ via deze link. Door een pre-Save te doen komt hij als eerste bij jou in je playlist op Spotify.

Tussen al het DJ’en door, heb je ook al tijd gehad om naar jouw ‘opvolgers’ uit het nieuwe Love Island-seizoen te kijken?

Ik heb de eerste twee afleveringen gezien en kreeg hier toch een apart gevoel van. Ik voelde weer even hoe het was om daar te staan. Ik heb vorig seizoen (het videoland only-seizoen, red.) niet gezien, dus was het even geleden voor mij. Ik vond wel dat ze wat losser waren als bij ons seizoen, van wat ik tot nu heb gezien. Bij ons duurde het twee weken voordat er eens werd gezoend volgens mij, iedereen was toch teveel bezig met maar ”perfect” over te komen voor op tv. Ik had dat alleen de eerste week, daarna boeide me het niet veel meer.”

“Ik heb wel veel berichten gehad via Instagram van mensen die nu pas seizoen 1 aan het kijken zijn, waar ik dus in zat. En ik heb al aardig wat verzoeken gehad of ik misschien dit seizoen even langs wil gaan, haha. Ik heb inderdaad wat reacties gelezen over dat ze de cast niet goed vinden dit jaar, maar ik kan daar niet echt goed over oordelen, eerlijk gezegd. Ik lees veel negatieve reacties over Fabiënne, maar ze kwam wel zeer zelfverzekerd binnen. Dat móét ook wel als je wordt ingezet als ”bombshell’. Ik ga zeker nog wat afleveringen kijken en mocht het echt heel saai zijn daar kunnen ze mij altijd nog bellen”, besluit hij met een knipoog.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Matthy van Empel (@matthyvempel) op