Love & Reality
Love Island logo

Hoe werkt Love Island?

Hoe werkt Love Island? Het realitydatingprogramma is oorspronkelijk overgewaaid vanuit Groot-Brittannië, maar vanaf nu ook in Nederland en België te zien bij RTL en VIER. Maar hoe werkt Love Island eigenlijk en hoe onderscheidt het programma zich van andere realitydatingprogramma’s als Temptation Island, Ex on the Beach en The Bachelor.

Terugkeer Love Island

Love Island keerde in 2015 terug op tv in Engeland nadat de serie in 2005 en 2006 ook al draaide. Inmiddels is de serie zo populair geworden dat het ook is overgewaaid naar Nederland en België. Vanaf 27 mei gaat het eerste seizoen van de Nederlandse reeks van start.

Hoe werkt Love Island?

In Love Island wordt een groep sexy vrijgezelle dames en heren tussen de twintig en dertig jaar oud naar een villa prachtige, luxueuze villa gestuurd, waar ze 24/7 worden gefilmd. Om te overleven in de villa, moeten de vrijgezelle dames en heren aan elkaar gekoppeld worden. Voor de serie is het belangrijk dat de vrijgezellen met iemand optrekken. Of ze dat doen voor liefde of geld, maakt niet uit. Heb je aan het einde van een koppelperiode geen partner gevonden, dan moet je sowieso de villa verlaten en word je naar huis gestuurd.

Daarnaast is het in Love Island belangrijk dat de kandidaten ook de kijkers voor zich weten te winnen. De kijkers spelen namelijk een belangrijke rol. Waar het in Temptation Island vooral draait om de verleiders, is het bij Love Island de bedoeling dat de kijkers de meest favoriete en minst favoriete koppels kiezen. De minst favoriete koppels worden vervolgens naar huis gestuurd.

Tussendoor wordt de villa ook verreikt door nieuwe singles. Welke single in het huis komt, wordt soms ook bepaald door de kijkers. Zij mogen dan uit bijvoorbeeld drie personen kiezen en stemmen wie zij het liefst in de villa zien. Regelmatig krijgen de koppels ook de kans om nieuwe koppels te vormen. Deelnemers mogen zelf bepalen of ze dat willen, of dat ze hun huidige partner trouw blijven. De winnaar is uiteindelijk het koppel dat door de kijkers wordt gekozen als favoriet. Zij gaan met een leuke geldprijs naar huis.