Love & Reality
Boer Jan Boer zoekt Vrouw BzV

Hoe gaat het nu met zieke Boer Jan uit Boer zoekt Vrouw?

Een tijdje terug kwam het schokkende nieuws naar buiten dat Boer Jan, bekend van Boer zoekt Vrouw, aan een ernstige spierziekte lijdt. Gelukkig gaat het inmiddels al een stukje beter en kan hij zijn armen weer bewegen, zo meldt vriendin Rianne aan het Eindhovens Dagblad.

Aan de beterende hand

Boer Jan kampt met het Guillain-Barré syndroom, dat onder meer tot verlammingen kan leiden. Op Facebook schrijft vriendin Rianne dat het sinds begin mei steeds een beetje beter gaat. “Het zijn kleine stapjes, maar ik zie grote vooruitgang. Daar waar hij eerst nog maar tot negen kon tellen met een hap lucht, kon hij begin deze week al tot 34 tellen met een hap lucht!” Jan werkt nu in een revalidatiecentrum verder aan zijn herstel en krijgt langzaam kracht terug in zijn armen. “We zijn erg blij dat we het ergste hebben gehad, want het was toch wel erg spannend op het laatst.”

Guillain-Barré

Begin dit jaar bracht Rianne het nieuws over de ziekte van Jan naar buiten. “Momenteel is het best wel hectisch bij ons op de boerderij en thuis. Reden? Mijn lieve Jan ligt sinds vorige week dinsdag in het ziekenhuis. Hij is gediagnosticeerd met Guillain-Barré. Gelukkig waren we er op tijd bij en heeft Jan ook al een behandeling met immuglobine gehad van vijf dagen. Meer kunnen ze niet doen qua behandelen. Het lichaam moet het zelf oplossen.”

➡ Gezellig mee kletsen? Word dan ook lid van de Boer zoekt Vrouw Facebook-groep