Love & Reality
Boerin Hilda van Boer zoekt vrouw seizoen 12

Hilda uit Boer zoekt Vrouw 2022

Hilda Lok doet mee aan Boer zoekt Vrouw 2022. Hilda is 34 jaar oud en runt samen met haar ouders een melkveehouderij op Terschelling met 50 melkkoeien én rijpaardenverhuur (18 paarden). Ze geniet met volle teugen van haar werk, al haalt ze haar neus op voor het stro uit de kalverhokjes scheppen, ‘want dat is het zwaarste en het smerigste om te doen’. Misschien kan haar (toekomstige) partner haar daarbij helpen?

Hilda Lok uit Boer zoekt Vrouw 2022

Hilda Lok is een van de boeren uit Boer zoekt Vrouw 2022. De 31-jarige melkveehoudster is de trotse eigenaar van liefst 50 melkkoeien en 18 paarden. BzV-Hilda is niet alléén maar met haar werk bezig, ze kan het ‘boer zijn’ makkelijk loslaten: “Ik regel het tot in de puntjes, zodat ik er die dag niet aan hoef te denken. Normaal doen we alles met z’n drieën, maar als ik er niet ben, nemen mijn ouders het helemaal over. En ik heb natuurlijk meiden die hier werken met de paarden.”

Hilda werkt samen met haar ouders

Hilda is niet woonachtig op de boerderij waar ze werkt. Of nou ja… overdag natuurlijk wél, want ze is in de regel de hele dag in touw: “Mijn ouders wonen op de boerderij en ik woon daar overdag. Sinds een jaar of zeven slaap ik ook niet meer op de boerderij, ik heb mijn eigen plekkie in het dorp, een kilometer van de boerderij af.” Dat dorp en Terschelling zijn haar lust en haar leven: de mooiste plek in Nederland is volgens Hilda te vinden op het Waddeneiland: “Paal 3 op Terschelling. Dat is het hoogste duin hier op het eiland. Het is een hele klim, maar als je boven bent, heb je een mooi uitzicht over de Noordzee, ‘op West’ zeggen wij hier. Je ziet de boten aankomen. Echt fantastisch.”

Hilda Lok op zoek naar ondernemende partner

In Boer zoekt Vrouw gaat Hilda op zoek naar de ware liefde. Die heeft ze tot nog toe niet gevonden… Sterker nog, haar liefdesleven noemt ze ‘voornamelijk rustig’: “Ruim tien jaar geleden heb ik wel korte relaties gehad die op niks uitliepen, omdat ik nu eenmaal hier op het eiland woon, of omdat het toch niet de ware was. In de winters in Oostenrijk ben ik natuurlijk de skilerares, dus heb ik altijd wel een leuke tijd gehad.”

Hilda Lok is niet op zoek naar zomaar iemand, haar ideale partner moet wel aan een aantal eisen voldoen. Een ondernemende inborst bijvoorbeeld: “Ik zoek een relatie om niet meer alleen op de bank te zitten, waar ik overigens niet vaak zit, haha. Ik wil graag samen dingen kunnen ondernemen. Samen wandelen, fietsen, weekendjes weg… Mijn vriendinnen zijn inmiddels wel gesetteld en dat zou ik ook graag willen. Ik zou op termijn ook wel kinderen willen, als het de juiste persoon daarvoor is.”

Wie is Hilda Lok uit BzV?

Hilda Lok komt uit een gezin van vier. Ze heeft naast een vader en een moeder, óók een broertje dat drie jaar jonger is. Hij woont in een dorp verderop. Met haar ouders runt Hilda het bedrijf: haar vader doet de koeien en haar moeder en zij de paarden. Maar BzV-Hilda doet ook steeds meer met de koeien! Sinds vorig jaar heeft het boerengezin een melkrobot, waar de ‘Lokjes’ heel blij mee zijn. Dat neemt hun veel werk uit handen.

Hoe ziet Hilda’s ideale dag met haar geliefde eruit?

Gemakshalve gaat Hilda er maar van uit dat de desbetreffende ideale dag een vrije dag is! “We gaan samen ontbijten, maken een rondje langs de paarden en het jongvee. Dat moet toch worden gecontroleerd, ook al ben je vrij. Dan gaan we een stukje fietsen, ergens lunchen, dan is het al haast 15 uur, dan pikken we nog een terrasje en terug. Daarna hoef ik niet meer per se paarden en koeien te controleren, in het weekend of op een vrije dag doe ik dat één keer.”

➡ Niets missen? Word dan ook lid van de Boer zoekt Vrouw Facebook-groep

Alle Boer zoekt Vrouw 2022 deelnemers: Evert | Gerben | Hans | Hilda | Janine | Joost | Jouke | Rob (witlofteler) | Rob (kersenteler) | Robert