Love & Reality
Grace Big Brother bewoner 2022

‘Grace belazert de boel, Big Brother moet haar elimineren’

Er is met de finale in zicht plots wat ophef ontstaan over Grace. Volgens enkele kijkers zou Big Brother zelfs nog moeten elimineren omdat ze ‘vals heeft gespeeld’, zo klinkt het. De ophef ontstond na een uitspraak van Grace over haar mobieltje.

‘Grace heeft BB bedonderd’

Grace heeft haar gsm namelijk afgegeven aan een goede vriendin, Babette. Op haar sociale media-accounts gebruikt Grace dubbele verificatie; er moet dus op haar eigen telefoon telkens toestemming gegeven worden als iemand anders haar Instagram-pagina wil bijwerken. Alle andere kandidaten moesten hun telefoontje inleveren bij Big Brother zelf, Grace deed dat dus niet. Oneerlijk, vinden sommige kijkers. “Waarom moest zij haar gsm niet aan Big Brother afgeven? Oneerlijk!”, klinkt het bijvoorbeeld, en “Nu heeft Grace al een waarschuwing gekregen voor haar gedrag in het BB huis, nu blijkt dat ze ook haar telefoon niet heeft afgegeven aan de crew.  Ik zeg: diskwalificatie.  Mocht ze winnen, dan gaan kijkers en bewoners hier tegen in. Ze heeft zelfs BB bedonderd!”

‘Simpelweg poging om Grace in negatief daglicht te zetten’

De website Vipnieuws neemt het allemaal met een korreltje zout en vermoedt dat het gewoonweg pogingen van fans van Salar/Kristof zijn om Grace, een gedoodverfde kandidaat voor de eindzege, in een negatief daglicht te zetten. “Nergens in het reglement van Big Brother staat dat de bewoners hun smartphone aan Big Brother moet afgeven, er staat wél dat er een gsm mee het huis in mag. Dus dat Grace haar smartphone aan een vriendin heeft gegeven, dat is 100% volgens de regels. Het is duidelijk dat sommige mensen er alles voor over hebben om een andere mogelijke winnaar in diskrediet te brengen. Maar Grace heeft écht niets fout gedaan en dus ook geen regel overtreden”, schrijft de site.

➡ Niets missen van Big Brother? Volg deze Big Brother groep!