Love & Reality

Gaby Blaaser reageert voor het eerst: om deze reden dumpte ze Joey direct na Bachelorette

Er wordt een hoop gezegd en geschreven over de reünie-aflevering van The Bachelorette, waarin duidelijk werd dat Gaby Blaaser en Joey van Herle al binnen twee weken na de opnames weer uit elkaar gingen. In de podcast Effe Relativeren van Kai Gorgels reageert de actrice nu.

‘Joey was slechts een vakantieliefde’

“Vanaf dag 1 wist ik dat Joey een goede kanshebber is, maar hij woonde bijvoorbeeld nog wel thuis en in Limburg. In een totaal andere wereld dan ik. Ik vroeg me dus wel af of hij dat aan kon, want hij is best wel een gevoelsmens. Misschien nog niet helemaal stevig in zijn schoenen en kon hij wel tegen mogelijke kritiek? Ik had het gevoel dat hij daar nog niet helemaal klaar voor was. Dat was continu de twijfel bij mij, net zoals of hij niet jong was. Maar toch werd ik continu naar hem toegetrokken.”

“Misschien was het wel alleen maar seksuele spanning, ik weet het niet. Uiteindelijk vond ik wel dat hij de roos verdiende. Joey was alles wat ik wilde… in Zuid-Afrika. Helaas vrees ik dat ik liefde en een vakantieliefde door elkaar heb gehaald. Het is de perfecte omgeving, de dates staan voor je klaar. Je bent afgesloten van de rest van de wereld om er iets moois van te maken. Maar zodra je naar huis vliegt kom je terug in de realiteit.”

“Toen we terugkwamen brak de corona uit en dat flinke gevolgen. Ik wilde mijn ouders blijven zien en daarom sloot ik me dus af voor anderen waardoor ik niet zomaar even naar Limburg ging. En tegelijkertijd voel je dat de echte liefde er niet is. Uiteindelijk ben ik toch naar Limburg gegaan om het nog eens aan te voelen. Ik vond hem tenslotte zo leuk in Zuid-Afrika.”

De telefoon

“Ik heb zijn ouders ontmoet, maar ik merkte dat hij continu op zijn telefoon zat. Voor de jongens is het ook wel lastig, want ze krijgen opeens megaveel aandacht. Ik kan goed omgaan met de aandacht en kan dat goed filteren. Maar aan Joey merkte ik dat hij er continu mee bezig was.”

En het ging van kwaad tot erger. “Joey vertelde doodleuk met welke vrouwen hij zat te berichten en of ik ze kende. Dit was niet echt het moment, want je wil toch dingen uitpraten. Sinds we terug waren in Nederland hadden we contact via Facetime. Daarin was hij al opeens veel heftiger, terwijl hij eerder altijd de rust zelve was. Ik merkte dat we al snel dat we niet meer zo lekker met elkaar in contact waren en dat het verwaterde.

“Uiteindelijk hadden we wel bedacht om elkaar weer te zien, kwam ik naar Limburg en begon hij over andere vrouwen. En dan zegt hij: ‘Naja als jij me niet wil, dan heb ik genoeg keus’. Dat is toch niet leuk? Natuurlijk is alles anders dan in Zuid-Afrika, maar vervolgend geeft ie me een zoen en zegt dat hij het nog wel een kans wil geven. Maar weet hij dan wel wat hij net heeft gezegd en wie hij voor zich heeft? Dat klinkt heel heftig, maar zo denk ik dan. En ik heb de vrouwen gezien, ik zou er niet echt trots op zijn…. Ja sorry hoor, maar ik vond het niet bijzonder.”

Woedende Joey slaat terug

Joey zelf ziet het overigens heel anders: hij haalde in meerdere interviews flink uit naar Gaby en twijfelt zelfs aan de intenties die zij zélf had met de show. “Is het dan allemaal maar gewoon een spel geweest? Niek zei ook al: het lijkt wel een poppenkast. Zijn wij dan de figuranten in het spel geweest? Heel jammer, want ikzelf en een hele hoop andere jongens zijn wel heel oprecht geweest. Ik hoef haar niet meer te spreken, ben helemaal klaar met haar. Ze hoeft bij mij niet meer aan te komen..”