Love & Reality

Gaby Blaaser over Special Forces VIP: “Dat brak me snel op”

Gaby Blaaser deed mee aan Special Forces VIP. Twee afleveringen kwam ze nog aardig door, maar in aflevering drie besloot ze de handdoek in de ring te gooien. In gesprek met Women’s Health Mag kijkt ze terug op haar deelname aan het programma. Zo bleek het voor haar niet makkelijk te zijn om op te geven.

Opgeven

Gaby Blaaser liet de staf in de derde aflevering weten dat ze ermee zou stoppen. “Ik vond het moeilijk om de stekker eruit te trekken. Ik wilde zo graag doorgaan, maar als er twintig keer tegen je wordt gezegd dat je de groep ophoudt en je fysiek niet sterk genoeg bent, kun je beter de eer bij jezelf houden.”

Zwaar

Gaby kreeg het al snel zwaar in het programma. Wat ze het allerzwaarst vond? “Het fysieke gedeelte. Dat lopen op die zware kisten, met een tas van 25 kilo op je rug, met weinig slaap en weinig eten. Ja, dat brak me snel op. Er werd ook geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen, dus daar heb ik me op verkeken. Ik begrijp nu wel waarom er zo weinig vrouwen bij de Special Forces zitten.”

Belangrijke boodschap

Gaby, die eerder te zien was in De Bachelorette, heeft een belangrijke boodschap overgehouden aan het programma. Toen ze besloot te stoppen, kreeg ze van staflid Erik mee: “Jij bent niet niks. En dat moet je nooit meer vergeten. Dat is hetgene wat je mee naar huis moet nemen.” Woorden die een diepe indruk achterlaten op Gaby. “De woorden ‘ik ben niet niks’ zal ik altijd bij me dragen en ik heb het programma met opgeheven hoofd verlaten.”