Love & Reality

Gaby Blaaser moest Echte Meisjes in de Jungle vanwege zwangerschap verlaten

In Echte Meisjes in de Jungle aflevering 4 kregen we te horen dat Gaby Blaaser ‘om medische redenen’ moest vertrekken. Het zit echter wel ietsje anders. Inmiddels is namelijk bekend dat het niet om een virus of ziekte ging, maar om zwangerschap.

In blijde verwachting

Gaby ontdekte in Laos dat ze in verwachting is van haar eerste kindje. Het ‘beste ongeluk dat haar ooit kon overkomen’, noemde de blondine het al. Tijdens een medische check grapte ze ‘dat ze geen tampons nodig had, omdat ze flink over tijd was’. Dat bleek dus met een reden te zijn. “Als ik dat vooraf had geweten, was ik daar nooit naartoe gevlogen”, benadrukt Gaby in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Test

Na een paar dagen nam ze een crewlid in vertrouwen. “Ik zei: ‘Ik ben nog steeds niet ongesteld. Ik begin me een beetje zorgen te maken.’ Uiteindelijk werd er voorgesteld om toch even een zwangerschapstest te doen, gewoon om het uit te sluiten.” Toen kwam de aap uit de mouw. “Je schrikt natuurlijk heel erg.”

Lastig besluit

Toch wilde Gaby niet gelijk inpakken. “Maar we zaten natuurlijk niet in een megaveilig gebied, met malaria en dat soort dingen. Op een gegeven moment zeiden ze: ‘We kunnen je niet verder meenemen.’” Zelf ‘dacht ze er toen nog erg makkelijk over’, geeft Gaby toe. “Dat komt allemaal wel als ik terug ben, dacht ik. Ik was nog helemaal bezig met het moment daar. Ik had nog niet eens mijn ouders gebeld!”

➡️ Niets missen van Echte Meisjes in de Jungle? Volg ook de Facebook-groep!