Love & Reality

Er is een nieuwe koning opgestaan op Temptation Island

Aflevering 9 was er weer eentje vol spanning, sensatie, lust en liefde, maar het absolute hoogtepunt was voor ons wel het moment dat deelnemers Greg en vooral Marco uitspraken wat heel Nederland al lang denkt: de twee attendeerden Sonny erop dat hij ‘niet zichzelf is, en zich anders voordoet dan hij is’.

Oogkleppen op, oordopjes in

Waar Sonny zichzelf als de beste relatietherapeut (en projectleider) van het hele land ziet, ontpopte Marco zich nu tot die rol. Hij evolueerde in een soort mix van Dr. Phill en Oprah Winfrey en sprak Sonny aan: “Ik wil even wat duidelijk maken. Je wil iemand zijn die mensen advies geeft, je wil mensen helpen, overkomen als iemand die vriendelijk en gezellig is. Maar als je mensen wil helpen, moet je ook mensen kennen en leren kennen. Ik ga maar gelijk een confronterende vraag stellen: weet je de naam van mijn vriendin?”

Sonny heeft echter geen flauw idee en staat met de bek vol tanden. Zijn excuus (‘maar ik ben gewoon heel slecht in namen’) doet er voor Marco logischerwijs niet toe. “Je bent aan het zoeken naar excuses, maar je moet gaan kijken naar oplossingen. Je zégt wel dat je geïnteresseerd bent in ons, maar je bent het niet. Je woorden en daden liggen te ver van elkaar af. Die moet je bij elkaar gaan voegen, of de woorden gewoon niet meer uitspreken”, stelt Marco. “Je hebt oogkleppen op, oordoppen in, en je praat.”

Later lucht Marco ook bij enkele single dames zijn hart: “Hij weet mijn vriendin haar naam niet, hij noemt die van Greg ‘Katrina’. Hij weet niks van ons. Hij is alleen maar met zichzelf bezig.”