Love & Reality

EOTB-Diaz vertelt over zijn ervaringen tot nu toe in Celebs Gaan Daten

Diaz is één van de singles die in Celebs Gaan Daten, op de Belgische tv, op zoek gaat naar de ware liefde. De Tarzan uit Ex on the Beach acht de tijd rijp voor een serieuze relatie.

Diaz krijgt gelijk ‘seksverbod’ in Celebs Gaan Daten

Toch liet hij zich in de eerste episode van de serie gelijk gaan: hij zoende met deelneemster Kimberley, waarop presentatrice Goedele Liekens Diaz een ‘kus- en seksverbod’ oplegde.

“Het lijkt nu alsof ik enkel maar over seks kan praten, terwijl ik tijdens mijn dates ook wel serieuzere conversaties heb gevoerd. Nu, ik verwacht toch niet dat ik via dit programma de liefde van mijn leven zal vinden, eerlijk gezegd”, geeft Diaz toe aan Het Laatste Nieuws.

Grote mond, klein hartje

Goedele merkte op dat ‘Diaz een grote mond heeft, maar een klein hartje’. “Goedele is een intelligente vrouw, hé. Ze had mij onmiddellijk door en zette mij op mijn plaats. Ik wist even niet wat zeggen en dat overkomt me maar zelden. Mensen denken dat ik een harteloze macho ben, een ongeleid projectiel ook. Terwijl dat mijn schild is en Goedele heeft dat vrijwel meteen doorprikt. Weet je, ik ben opgegroeid in een ruige buurt en heb snel moeten leren om mijn mannetje te staan.”

In EOTB viel Diaz vooral op met zijn agressiviteit. “Ik vind het wel jammer hoe ze mij in dat programma hebben geportretteerd. Zo leek het alsof ik iemand uit het niets aanviel, terwijl ik daar een goede reden voor had. Kijkers zagen me als een of ander ontembaar beest.”

‘Op Instagram ben ik een ‘held’ en ‘legende”

Diaz werkt tegenwoordig als ploegbaas in een textielfabriek en doet veel in het huishouden, voor zijn zieke moeder. Een kant van de spierbundel die velen niet kennen. “Ja, sommigen schrijven: ‘Hebben ze die gast ergens uit de bergen gehaald of zo?’. Of ‘Amai, jij bent ook niet lang naar school geweest.’ Ach, typisch Vlaamse achterbaksheid.”

“Mannen die schrijven dat ik grof ben, zijn vaak niet veel beter wanneer ze zonder hun vrouw op café zitten. Op Instagram is de toon anders, veel jongeren noemen mij daar ‘held’ of ‘legende’. En ook op straat zijn mensen vriendelijk! Ik denk dat er maar weinig het lef hebben om hun gedacht te zeggen als ik voor hen sta”, besluit Diaz zijn relaas.