Love & Reality

Einde MAFS: Dit zijn de definitieve keuzes van alle koppels

Vandaag is de allerlaatste aflevering van het reguliere Married at First Sight: Match or Mistake-seizoen op Videoland verschenen. Hierin zagen de koppels elkaar na een pauze weer terug en moesten ze antwoord gaan geven op die ene, definitieve vraag: stay or leave? Spoiler alert: niet verder lezen als je aflevering 17 van MAFS nog niet hebt gezien!

Feyyaz en Deveny

Het zal vast geen verrassing zijn dat Feyyaz en Deveny beiden voor Leave zijn gegaan. Toch waren ze dit keer bijzonder respectvol naar elkaar. Natuurlijk kraakte Deveny nog wel wat harde noten over het gebrek aan respect van Feyyaz, maar ze gunnen elkaar in ieder geval wel alle liefde in de toekomst. Alleen niet mét elkaar.

Alwin en Anita

De final vow van Anita was opmerkelijk kritisch. Het leek alsof er tussen de voorlaatste en deze aflevering in een hele hoop is gebeurd – en misgegaan. Anita gaf bijvoorbeeld aan dat het voor haar voelde alsof Alwin ‘meer aandacht had voor zijn eigen proces als persoon, dan voor Anita als zijn echtgenote’. Ondanks alle harde woorden gaan ze beiden wel voor stay. Maar om nou te zeggen dat ze van vertrouwen richting de toekomst samen overlopen…

Mark en Yvette

De hereniging tussen mark en Yvette begon nog best gemoedelijk. Mark sprak lieve woorden over Yvette, ook al zat een romantische klik er tussen hen nooit echt in. Maar in haar final vow ging Yvette tóch nog één keer behoorlijk los over alle heisa rond Mark en Evelien. Uiteindelijk heeft Yvette zelfs besloten dat ze ook geen vrienden meer wil zijn met Mark. Een hard gelach voor laatstgenoemde, want hij zag juist wél nog een toekomst als vrienden voor zich.

Jesse en Roxy

Of Jesse en Roxy nou voor stay of leave zouden gaan, was vrij lastig te voorspellen. Helaas is nu duidelijk dat ze allebei voor leave hebben gekozen. “De vonk is niet overgeslagen”, legde Roxy uit in haar final vow. Jesse is het er mee eens, maar ‘is er wel van overtuigd dat Roxy snel een leuke man zal vinden die haar een stabiele situatie kan gaan geven, en helemaal bij haar past’. Maar die man is dus niet Jesse.

Brian en Evelien

Brian en Evelien kenden een turbulente tijd, maar hun achtbaan heeft nooit uitzicht gehad op echte liefde. Vooral door de affaire rondom Mark. Evelien sprak in haar laatste woorden toch vooral lof voor Brian, en stak de hand in eigen boezem over haar acties. Brian hanteerde echter een andere toon: hij haalde nog eens stevig uit naar zijn ex-verloofde. “Je gooide de deur al snel dicht, dat schetste voor mij gelijk een beeld van wat voor persoon jij bent. Jammer genoeg was je meer als individu bezig met dit experiment, dan als duo.” Duidelijke woorden.

Toychyro en Laury

Tot slot Laury en Toychyro. Laatstgenoemde wond er in zijn laatste woorden geen doekjes omheen: “Ik wil je niet kwijt. Ik wil met jou zijn, Lau. Deze keuze is uit liefde. Ik ben verliefd op jou.” En dat bleek wederzijds. “Ik kwam hier om de liefde te vinden en die heb ik gevonden bij jou. Ik kan niet wachten om ons leven samen op te bouwen. Voor mij is dit een match.” Al snel gaat Toychyro op één knie zitten.  “Ik wil vragen of je met me wil trouwen.” Natuurlijk zegt Laury volmondig ‘ja’!

➡ Niets missen? Volg de Married at First Sight Facebook-groep!

alt