Love & Reality

Definitief streep door Winter Love Island UK, startdatum seizoen 7 bekend

Er is definitief een streep gegaan door de winterse editie van Love Island UK. Dat hing natuurlijk al wel even in de lucht vanwege het coronavirus, maar nu is de kogel dus door de kerk. Verder wordt de reguliere ‘zomerse’ editie uitgesteld van juni naar juli.

In juli nieuw seizoen Love Island UK

Als goedmaker duurt het seizoen dit keer wel iets langer bij onze Engelse vrienden, namelijk acht weken. Dat bevestigt uitzender ITV aan de Daily Mail. Normaliter start Love Island in juni bij de Britten, maar om iets meer tijd te krijgen in het voorbereiden van een coronaproof show – en in de hoop dat de maatregelen een maand later iets minder streng zullen zijn – is besloten de show een maandje uit te stellen.

“De crewmembers vielen op 20 juni naar Mallorca, de serie begint een week later”, vertelt een bron. “De winterse editie is geschrapt zodat de makers zich nu volop kunnen concentreren op de zomerse editie.” Mocht het plan om naar Mallorca te vliegen door corona toch niet door kunnen gaan, staat er in het Engelse Jersey een back-up villa klaar.