Love & Reality

De Bevers: Paniek in de kliniek, Kees straalt doodsangsten uit

Vandaag is weer een nieuwe aflevering van De Bevers op RTL (en Videoland) geweest. Het was – zoals we van John en Kees gewend zijn – weer een hilarische episode, waarin de heren het nodige hebben ondernomen.

Kerst met De Bevers

Te beginnen met een bezoekje aan Preston Palace, de mogelijke locatie voor het specials ‘Kerst met De Bevers’-evenement van John en Kees. Een rondleiding van medewerkster Yvonne lijkt het duo over te streep te trekken om voor deze feestzaal, in Almelo, te kiezen. Hoogtepunten waren de botsauto’s (waarin Kees het uitgilde als een klein kind), de cakejes en natuurlijk ook de bakskes koffie.

Optredens

Iets moeizamer verliep het optreden van John bij een voetbalclub in Wijchen. De volkszanger is strontverkouden, en dat bevordert zijn toch al amper functionerende oren ook niet bepaald. Beter gaat het later in de week op een tentfeest in (wederom) Gelderland, op het Mega Piraten Festijn. De uitbundige zaal gaat met name los als John een dolenthousiaste dame met het syndroom van down op het podium roept. Eén groot feest.

Paniek in de kliniek

Een stuk minder feestachtig is voor Kees zijn eerste kennismaking met de heren in de haartransplantatiekliniek waar hij onder handen genomen wil gaan worden. De eigenaar van de kliniek – een man met een flinke bos haar – spreekt Kees wel aan, maar het zien van de dokter die de ingreep (alsook het verdoving spuiten, waar Kees als de dood voor is) moet gaan doen, ‘lijkt net een slager’. John moet nog maar zien of Kees het uiteindelijk wel aan gaat durven. Spoiler alert: de behandelingen zijn inmiddels begonnen, dus ja, hij durfde het toch aan. Ondertussen werkt ook John aan een cosmetisch probleempje: hij heeft kalknagels en zit dus iedere dag een kwartier met zijn poten in een emmer azijn.

Fotograaf maakt ‘gekke geluidjes’

Tot slot moet er nog één zaak afgehandeld worden: een knallend cadeau voor Oma Miep scoren. Daarvoor laten John en Kees een Christmas-fotoshoot doen samen met hun twee trouwe viervoeters. Hilariteit alom, want om de aandacht van de honden te trekken maakt de fotograaf van dienst constant ‘gekke geluidjes’. Het is echter vooral John zelf die daar op aanslaat. “Ik heb echt tranen met tuiten gelachen”, giert John. Gelukkig heeft de shoot desondanks hele mooie foto’s opgeleverd voor Oma Miep, wiens verjaardag afgesloten wordt met 166 euro aan Chinees eten. John kon niet kiezen. Op naar volgende week!