Love & Reality

BzV-Jan maakt grote stappen: “Mijn gezin is belangrijker voor mij geworden”

Eindelijk goed nieuws omtrent Jan, die in het verleden meedeed aan Boer zoekt Vrouw. De boer werd een tijdje geleden getroffen door de spierziekte Guillain-Barré. Hij heeft maanden moeten herstellen, maar het gaat nu eindelijk de goede kant op. In De Telegraaf krijgen we een update over de toestand.

Lopen

Jan is inmiddels uit het ziekenhuis en kan voorzichtig alweer wat lopen. “Ik kwam afgelopen vrijdag met een rollator uit het revalidatiecentrum, maar er ligt veel grind in Denemarken, dus dat werkt niet. Toen ben ik met krukken gaan lopen voor het evenwicht. Bij het traplopen moest ik één kruk laten staan. En op een gegeven moment wilde ik naar de kinderen die op de trampoline speelden en vond ik dat de kruk te ver weg stond. Nu loop ik dus zonder. Zo gaat het van lieverlee beter”, legt hij uit. Zo stapte hij recent ook alweer voor het eerst op de shovel.

Nuttig

Jan is blij dat hij eindelijk weer een bijdrage kan leveren aan de boerderij. “Nu is het leuk dat ik me weer een beetje nuttig kan maken. In het ziekenhuis kon ik niet veel doen, ook niet telefoneren. Ik had geen lucht en kon mijn vingers en handen niet gebruiken. Dan staat je hoofd er ook niet naar. Naarmate ik beter werd, heb ik wel wat gedaan voor het bedrijf. Het hing er vanaf hoe goed ik was.”

Familie

De boer beseft nu meer dan ooit hoe belangrijk zijn gezin is. “In het ziekenhuis kreeg ik veel kaartjes waarop stond: ’Hopelijk kun je weer snel aan de gang op de boerderij’. Maar dat kon me gestolen worden. Het vervelendst vond ik nog dat Rianne en de jongens elke keer een uur in de auto moesten zitten om me te bezoeken, en dan weer een uur terug. Mijn gezin is belangrijker voor mij geworden.”

➡ Niets missen? Word dan ook lid van de Boer zoekt Vrouw Facebook-groep