Love & Reality
Chantal MAFS

Boze Chantal haalt stevig uit naar Married at First Sight

Dé smaakmaker van het vorige seizoen Married at First Sight was natuurlijk Chantal Huf, oftewel ‘Wenkie’. In gesprek met De Telegraaf blikt ze terug op de heftige periode.

Mama had gelijk

“Toen ik meedeed geloofde ik oprecht in een match. Naïef misschien, maar toen ik in mijn handdoekje op de bank zat, of van schrik ’krijg de cholera’ riep, stond ik er niet bij stil dat dit weleens heel apart zou kunnen overkomen op beeld. Dat mijn deelname voor ophef zou gaan zorgen, begon me pas te dagen toen er voorstukjes op televisie kwamen en Carlo Boszhard in een talkshow zei dat heel Nederland over mij zou gaan praten. Ik snapte niet zo goed waarom. Mijn moeder vond het al geen goed idee dat ik meedeed. Achteraf blijkt maar weer dat je altijd naar je moeder moet luisteren!”

“Al tijdens de eerste uitzending werd duidelijk wat Carlo bedoelde. Er was een typetje van mij gemaakt, een kijkcijferkanon. Er waren momenten waarop ik mezelf er wel in herkende, maar doordat de context vaak was weggeknipt, kwam wat ik zei en deed niet goed uit de verf. Daarnaast was mijn look tijdens de bruiloft natuurlijk afzichtelijk. Door de make-up leek ik hartstikke bleek en in combinatie met die prinsessenjurk en mijn tattoos was het allemaal een tikkeltje hysterisch. En dat kreeg ik te horen: de reacties stroomden binnen. De eerste drie dagen heb ik hyperventilerend in bed gelegen en dacht ik dat het nooit meer goed zou komen.”

‘De gemene mensen hebben gelijk gekregen’

De reacties werden steeds heftiger, vertelt Chantal verder aan de krant. “Op een gegeven moment had ik het gevoel dat de hele wereld tegen mij was. Online werd ik voor van alles en nog wat uitgemaakt, maar ook in het echte leven werd de situatie steeds dreigender. Zo kreeg ik nare post en zijn de banden van mijn auto lek gestoken. De hele situatie maakte me angstig en onzeker. Ik ging werkelijk aan alles twijfelen en was bang om in het openbaar te verschijnen. Als iedereen zei dat ik lelijk was, hadden ze misschien een punt. Mijn wenkbrauwen zijn nu een stuk lichter en mijn haar witblond verven doe ik ook niet meer. In zekere zin hebben degenen die van die gemene reacties achterlieten dus toch hun zin gekregen. Jammer eigenlijk…”

Voor altijd ‘Wenkie’

Zo komt ze nu van de bijnaam ‘Wenkie’ nooit meer af. “Dat vind ik aan de ene kant niet erg, want ik heb ook genoeg positieve berichtjes gekregen. Maar het staat wel mijn liefdesleven in de weg. Ik heb een tijdje Tinder gehad, maar vraag me altijd af of iemand Chantal wil leren kennen of Wenkie uit wil horen. Volgens mij ben ik een hartstikke leuke, lieve en grappige vrouw. Misschien komt de prins op het witte paard nog wel langs..”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Love Reality (@loverealitynl)