Love & Reality

Bom barst in serie Jacob: “Jij verpest mijn leven”

Momenteel  genieten we niet alleen van B&B Vol Liefde, maar ook van De Ware Jacob, de eigen serie van B&B-eigenaar Jacob. En daarin gaat het er stevig aan toe. In de nieuwste aflevering wordt er namelijk flink bek gevochten met zijn inmiddels ex-liefje Carla.

Pijnlijke breuk

Carla trok met een ernstig ziek hondje in bij Jacob, waardoor het nog niet is gelukt om na de break-up gelijk weer terug te keren naar Nederland. En dat zorgt voor irritatie over en weer. “Jij verpest mijn leven”, snauwt Jacob, die Carla ‘eventjes’ de tijd geeft om haar spullen in te pakken. Ze komt er echter al snel achter dat dat nooit binnen één dag gaat lukken. Verder weigert ze om nog langer huishoudelijke klusjes te doen, omdat ze straks toch weg moet. Ze draagt de klusjes over aan huisvriendin en chefkok Mariana. “Dit behoort niet tot mijn taken”, reageert zij echter.

Tania to the rescue

En dus moet Jacob halsoverkop op zoek naar een schoonmaakster, want de volgende klanten staan al weer bijna voor de deur. Wanhopig belt hij zijn voormalig huishoudster Tania, die gelukkig graag wat tijd voor hem vrijmaakt en komt helpen. Carla bitst: “Ik vind het heel grappig. Ik heb het gratis gedaan en nu mag Tania weer en die krijgt ervoor betaald!” Als Jacob dat hoort, countert hij: “Jij deed niks.” En dat schiet bij Carla dan weer in het verkeerde keelgat. “Dat is jouw werkelijkheid. Ik heb genoeg getuigen die mij hebben zien werken van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.” Jacob vraagt zich af ‘wat Carla dan werken noemt’, laatstgenoemde is er klaar mee: “Ik ga die discussie niet met jou aan.”

‘Laten gebruiken’

Later blikt Carla terug en constateert ze dat ze ‘zich heeft laten gebruiken’. “Het doet nog steeds heel veel pijn. Ik heb hem altijd verdedigd, maar nu is mijn mening bijgesteld. De ware Jacob vindt geen een Nederlander leuk.” Jacob baalt vooral dat het geruzie voor het oog van de gasten plaatsvond, maar volgens Carla ‘vonden de gasten haar juist leuk’. “Dan begin je toch ook een B&B”, oppert Jacob, die volgens Carla ‘dan ook wel welkom is, maar wel moet betalen voor het verblijf’. “Ik ben al zoveel geld aan jou kwijtgeraakt”, foetert Jacob tot slot. Dat gaat lekker!

➡️ Niets missen van B&B Vol Liefde? Volg ook de Facebook-groep

Fragmenten uit de nieuwe aflevering van De Ware Jacob: