Love & Reality
Kristof Carpentier Big Brother single

Bizarre Big Brother-reactie ‘gaat viral’

Onlangs werden de Big Brother-bewoners aangesproken op hun seksistische, homofobe en racistische uitspraken. Vooral Kristof was de boosdoener, maar dat leek de aardrijkskundeleraar annex schlagerzanger zelf niet helemaal te beseffen.

De regie greep in wegens uitspraken als ‘een wijf, eh, een vrouw’, ‘dat is iets voor janetten (homoseksuelen, red.)’, ‘if she puts you in the friendzone, put her in the rape zone’ en ‘lesbo’s zijn vaak mannenhaters’. Ook Dimitri was zijn boekje te buiten gegaan, want hij had zwarte tandpasta ‘n*gger paste‘ genoemd.

Mijn huis, mijn regels

De ‘Big Brother-stem’ vond het op woensdag de hoogste tijd om in te grijpen: “Ik wil iets met jullie bespreken. Het duurt niet lang, maar het is wel van belang. Jullie wonen nu een paar weken samen in mijn huis. Jullie leren elkaar steeds beter kennen en ik jullie ook. Zoals jullie weten mogen jullie je in dit huis welkom en vrij voelen en mogen jullie vrij spreken tegen elkaar en tegen mij. Maar ik heb ook altijd gezegd: mijn huis en mijn regels. En een van die regels is: ik wens in dit huis geen racistische, discriminerende of seksistische uitspraken. Wees hier alert op en blijf hier alert op.”

And the Oscar goes to…

De reactie van Kristof op die boodschap wordt gretig gedeeld op social media. Zou hij niet meer weten wat hij gezegd heeft? Overigens heeft de Big Brother-deelnemer ook best wat fans. @Knikkergate_BB zegt bijvoorbeeld: “Blame me for it, maar Kristof is echt één van mijn favoriete bewoners. Tuurlijk kunnen bepaalde uitspraken niet, en daar mag hij op aangesproken worden, maar hij is meer dan alleen dat. Hij is zorgzaam, motiveert anderen en zorgt voor een goede sfeer.”

➡ Niets missen van Big Brother? Volg deze Big Brother groep!