Love & Reality

Big Brother-finalisten blikken alvast terug: “Hier is mijn muur gevallen”

Vanavond worden finalisten Nick, Liese en Jill weer ‘losgelaten’: dan komt Big Brother tot een einde. In gesprek met het ANP blikken ze alvast terug op hun avontuur in het huis.

Geïsoleerd van de problemen in de normale wereld

Degene die er het langst in heeft gezeten is Liese; van dag 1 tot en met de allerlaatste dag. “We zijn totaal afgezonderd van de buitenwereld en moeten allerlei opdrachten en spellen doen terwijl we elkaar eerst helemaal niet kenden. Dit is een enorm avontuur en dat ga ik het meeste missen”, zegt de Vlaamse. “Gewoon even honderd dagen niet aan corona denken, dat is echt een feestje.”

Ook Jill, de enige Nederlandse finaliste, kon wel wennen aan die isolatie. “Ik vond het heerlijk om geen telefoon te hebben, even geen gezeur van de buitenwereld met wat er allemaal gaande is.” De Antwerpse Nick stelt dat die isolatie ook gelijk vriendschappen onderling versterkte. “Ik heb mij in de afgelopen tien jaar best wel afgesloten, maar hier is mijn muur gevallen. Je bent de hele tijd samen en dat was eigenlijk supertof.” Het meest gaat Nick de dagboekkamer missen. “Ik had al bedacht dat ik er zelf ook eentje thuis wil! Heerlijk om daar even te babbelen.”

‘Gegroeid in gewicht, maar ook als mens’

Tot slot vertelt Jill dat ze zich dankzij Big Brother als persoon enorm heeft kunnen ontwikkelen.  “Als ik nu terugkijk naar de eerste dagen zou ik graag mezelf even willen zeggen dat ik me niet zo aan hoef te stellen. Gênant, maar ik was zo onzeker en dat was helemaal niet nodig. Gewoon lekker jezelf zijn, dan komt alles goed. (…) Ik ben superveel gegroeid, niet alleen in mijn gewicht, maar vooral ook als mens.”