Love & Reality
Ben Denise B&B Vol Liefde

B&B Vol Liefde: Roze wolk in Portugal en Denise geeft grens aan

De zesde week van B&B Vol Liefde is van start gegaan. Daarmee is het einde nu echt in zicht. Waar bij de ene B&B-houder de vonken er vanaf spatten, ziet het er voor andere deelnemers wat minder rooskleurig uit. Richard lijkt zijn hart alvast vergeven te hebben en daar komt ook Esther al snel achter. Denise geeft op haar beurt haar grens aan, bij Ted gaat het allemaal nog niet van een leien dakje en Hans uit Frankrijk ontmoet zijn laatste dame.

Roze wolk

Richard en Simone zijn niet meer van elkaar weg te slaan. De twee tortelduifjes zitten op een roze wolk waarbij het lijkt alsof ze al maanden samen zijn, maar er ontbreekt iemand aan de ontbijttafel. Esther is nergens te bekennen. “We hebben het gisteravond heel erg gezellig gehad. Maar hij heeft wel een paar keer gezegd dat ik niet echt zijn type ben en ik vind hem ook heel erg een stuiterbal. We vinden elkaar wel aardig, maar het is niet dat we elkaars type zijn. Ik vind wel als je elkaar ziet, dan moet je wel meteen een klik hebben. Dat is gewoon niet.”

Koffers gepakt

Esther besluit dan ook haar koffers te pakken. “Ik heb bedacht dat ik toch maar naar huis ga. Ik denk toch dat je niet echt mijn type bent. Ik weet nu al van tevoren dat we niet heel goed bij elkaar passen. En je hebt het hartstikke leuk met Simone”, vertelt ze hem. Ze verlaat Portugal dan ook alweer binnen 24 uur. Het geeft Richard wel de gelegenheid om samen met Simone, Ingrid en Arnold op pad te gaan. Op een zeilschip speelt hij met Simone de welbekende scene uit de Titanic na. “Ik heb er wel vertrouwen in dat dat een blijvertje is”, aldus huisvriendin Ingrid en ook Richard heeft vertrouwen: “Ik denk dat wij de eerste B&B’ers zijn die wel bij elkaar gaan blijven.”

Minpunten

Bij Ted blijft de concurrentiestrijd in volle gang. Ze wacht op een dierbaar vriendenpaar dat elkaar het ‘ja-woord’ gaat geven en ze is flink in de stress om haar B&B op tijd in orde te krijgen. Terwijl zij hard werkt, doen haar mannen niet veel. “Als ik ergens ben en ik zie iemand dat soort dingen doen, dan wil ik even helpen. Maar dat zit er bij hun niet bij. Dus ze hebben beide minpunten gescoord.”

C&A-collectie

Niet veel later besluit ‘OSM’er’ Tjerk nog een grapje uit te halen met Ben. Terwijl hij nog zo lief is om een van zijn overhemden uit te willen lenen aan Tjerk, krijgt Ben meteen neerbuigend om de oren dat het overhemd uit de C&A collectie komt. Ted valt de grapjes van Tjerk wel op. “Hij zit hem een beetje bespottelijk te maken. Een beetje bekakt wordt hij te kakken gezet. Maar ik denk dat Ben te beleefd is om daar tegenin te gaan.” Of een van deze twee uiteindelijk het hart bereikt van Ted, moet nog maar blijken.

Nog niet verliefd

Ondertussen verloopt het in Spanje bij Denise niet heel soepel. Dave leek tot op heden de absolute nummer één te zijn, maar hij blijkt zijn twijfels te hebben. Hij is weliswaar nog niet verliefd, maar heeft wel het idee dat het meer is dan alleen vriendschap. Maar wat, dat moet hij nog verder ontdekken. Daar krijgt hij vandaag geen kans voor, want Denise gaat met Ben op date. Het wordt een ongemakkelijke date met veel stiltes in een luxerestaurant, al heeft Ben het idee dat het nog best soepel verloopt.

Magneet

Na het diner heeft Ben nog een cadeau voor Denise. “Ik heb iets dat ik eigenlijk altijd bij me draag. Dat is een magneetje, een hart magneetje die me kracht en energie altijd geeft. Het liefste zou ik deze even bij je willen testen. Daar is een bepaalde manier voor.” Dan blijkt al snel dat Ben veel te snel gaat voor Denise: “Ik wil niet zo dicht bij je staan. Dat vind ik niet prettig.” Denise is dan ook not amused van de actie van Ben.

“Ik schrik van die actie op dat moment. Zeker omdat ik meerdere keren heb gezegd dat ik dingen rustig aan wil doen. Als iemand vraagt of ik dan zo dichtbij wil staan, daar word ik zwaar ongemakkelijk van. Dat vind ik niet leuk. Ik vind het wel vervelend, omdat ik een grens heb aangegeven: Van ik wil niet te dichtbij komen. En als iemand dan die grens niet accepteert of dat hij niet heeft geluisterd naar me of het dan toch probeert, zo werkt het voor mij niet.” De langste tijd van Ben in de B&B zou dan ook maar snel geweest kunnen zijn.

Nieuwe dame

Bij Hans is het tijd voor de ontmoeting met de laatste dame. Terwijl Anne Marie en Petra een nieuwe trio date hebben gehad met Hans, meldt Marion zich in de B&B van Hans. Of dat de keuze van Hans per se makkelijker maakt, valt echter nog te zien. “Het probleem is dat het allebei hartstikke leuke dames zijn. Ik kan geen keuzes kan maken. Het zou fijn zijn om een dame naast me te hebben die kan helpen met mijn keuzes.”

➡️ Niets missen van B&B Vol Liefde? Volg ook de Facebook-groep