Love & Reality

Angela de Jong reageert op terugkeer Temptation Island bij RTL en Videoland

Angela de Jong vindt het ‘niet verrassend dat Temptation Island bij RTL en Videoland terugkomt’. Dat vertelt de televisierecensente in de ochtendshow van het Algemeen Dagblad.

‘Niet verrassend dat Temptation Island terugkomt’

“Het is zo belangrijk voor RTL en Videoland. Eigenlijk is dit het kip met de gouden eieren. Die ga je niet zomaar slachten als er geen grote klacht op dit specifieke programma ligt”, opent De Jong.

Verwacht ze nu een saai seizoen omdat het zo geknipt wordt dat er geen commentaar komt? “Dat weet ik niet, want ik ben geen kenner. Ik vind het namelijk een ontzettend verwerpelijk programma. Dat zeg ik vaker, maar toch kijken er heel veel hoog opgeleide mensen naar. En die kijken ernaar omdat ze hopen dat er wat gaat gebeuren.”

‘Deelnemers zelf hopen juist dat er iets misgaat’

“Tegelijkertijd heb ik het idee dat de mensen die mee doen ook meedoen omdat ze willen dat er wat gaat gebeuren. Die zien het als een manier om bekend te worden. Anderen misschien wel als een gratis sex-vakantie naar Thailand zodat ze zich twee weken kunnen uitleven”, stelt De Jong verder.

“Ik heb wat mensen gesproken die het maken en die keken vanaf het begin al met vertrouwen naar het onderzoek. Die weten hoe het gemaakt werd en steken hun hand in het vuur dat het goed zit.”