Love & Reality

Dragqueen Adore Delano in Ex on the Beach: Peak of Love

Adore Delano behoort tot de singles die te zien zijn in Ex on the Beach: Peak of Love. De Amerikaanse reality-serie is vanaf 27 mei te zien op Videoland. Adore was eerder al te zien in RuPaul’s Drag Race seizoen 6.

Adore Delano in Ex on the Beach: Peak of Love

Adore Delano is eigenlijk geboren als Daniel Anthony Noriega en groeide op in Californië. Hij maakte naam als singer-songwriter en beproefde in 2008 al zijn geluk op het podium met een deelname aan het zevende seizoen van Idols in Amerika.

Later schitterde de dragqueen ook in RuPaul’s Drag Race seizoen 6, waarin Adore als negende eindigde nadat hij zich zelf terugtrok omdat hij ‘diep in zijn hart niet graag genoeg wilde winnen’. Adore Delano heeft als zanger al de nodige nummers uitgebracht, waaronder Till Death Do Us Party, I Adore U, After Party en Whatever.

Adore Delano dragqueen in RuPaul’s Drag Race seizoen 6

Al op zijn twaalfde kwam Adore Delano uit de kast. Sinds 2017 ‘luistert Adore naar zowel hij als zij’, zoals de Amerikaan het zelf benoemde. “Geslacht is niet echt een ding. Het is slechts iets waarmee we mensen proberen te categoriseren en controleren.”

Rechtszaak Adore Delano tegen managementbureau

In april 2017 kwam Adore Delano nog in het nieuws met een rechtszaak tegen zijn voormalige managementbureau, de Producer Entertainment Groep. Delano zou zo’n 2,5 miljoen Amerikaanse Dollar verdiend hebben, maar in feite slechts 300.000 euro ontvangen hebben in drie jaar tijd.

Er werd uiteindelijk een schikking getroffen: PEG betaalde hem in januari 2018 180.000 euro extra. Niet geheel onlogisch dat Adore Delano na een turbulente periode nu puur voor het plezier naar Ex on the Beach: Peak of Love komt.

https://www.youtube.com/watch?v=Z7_Qtqd6ZJw